Ima li mesta za rock’n’roll u Knjaževcu?

Knjaževac rock

Ne dajte da vas naslov zavara, ne radi se o retoričkom pitanju već bukvalno o pitanju kvadrature. Naime, knjaževačke bendove je bez ikakve najave na vratima čuvene “petnaestice” sačekalo obaveštenje od opštine da od 1. januara više nemaju pravo na korišćenje pomenute prostorije jer se ona ustupa Narodnoj biblioteci.

Dom kulture bio je “sigurna kuća” rock’n’rolla grada na dva Timoka neprekidno još od sedamdesetih godina i u njemu su stasali bendovi poput Mrlja i Nablesnotesnih. Imajući u vidu da se knjaževačka scena poslednjih nekoliko godina ponovo zahuktala zahvaljujući bendovima poput Good Ol’ Bastards, School Bus ili Two Stroke Engine, ovakav potez još više začuđuje. Ovi bendovi nastupali su širom Srbije ali i u Bosni i Bugarskoj i, kako sami kažu, oni tu ne predstavljaju samo sebe već i promovišu svoj rodni grad.

Sa druge strane biblioteka ima svoje legitimne razloge za zahtevanje većeg prostora i ustupanje “petnaestice” ne bi bilo problem kada bi se ponudila neka alternativa. U tome problem vidi Slaviša Jelenković (Nablesnotesni, Good Ol’ Bastards…):

“Nikada nije bilo problema da muzičari ovde stvaraju, da vežbaju. Sada je to odjednom problem. Mi nemamo alternativu za ovo mesto. Nama je ova prostorija potrebna, ili da uđemo u neku drugu.”

Dom kulture još uvek se nije oglasio po ovom pitanju a bendovi su svoje viđenje stvari preneli zvaničnim kanalima predstavnicima opštine. Videćemo kakav će biti rasplet ove situacije ali Balkanrock drži palčeve rock’n’roll-u.

U nastavku možete pogledati pun prilog o ovoj temi koji je uradila lokalna televizija Knjaževacinfo:

Jedan komentar o “Ima li mesta za rock’n’roll u Knjaževcu?

  • Blenta

    Opstinari – stoka primitivna!
    Zamenica direktorke je rokere nazvala “drekavci” i nesluzbeno je njena ideja da se rock’n’roll istera iz Doma Kulture.
    Poruka rokerima Knjazevca – od sad treba Domu i Opstini naplacivati nastupe po ceni koju je Opstina placala Dejanu Cukicu i ostalima za njihove nastupe.

    Reply

Ostavite komentar: