brkovi

IAMX u zagrebačkoj Močvari sviraju jedini koncert u regiji

iamx
Kad je u svibnju 2011. Chris Corner, nekadašnji predvodnik trip hop legendi Sneaker Pimps, posjetio polovično ispunjeni zagrebački Boogaloo, malo je tko očekivao koncert o kojem će se još dugo pričati. Sa svojim projektom IAMX, nakon pet godina, opet dolazi u Zagreb, gdje će u petak, 4. studenoga, održati koncert u klubu Močvara.

Otkad je 2004. odlučio pokrenuti samostalnu karijeru pod imenom IAMX, Chris je vrlo brzo stvorio prepoznatljiv zvuk u kojem su podjednako do izražaja došli razuzdani synth pop, intrigantni plesni ritmovi i emocijama ispunjene balade, sve to začinjeno nerijetko provokativnim tekstovima s temama ljubavi, smrti, ovisnosti, dekadencije i rodnog identiteta. Pažljivo gradeći vlastiti identitet Chris ništa ne prepušta slučaju, tako primjerice sam režira niz kontroverznih video spotova, dok njegovi teatralni i temeljito osmišljeni multimedijalni živi nastupi bez daha ostavljaju tisuće obožavatelja širom Europe.

Prošle godine objavljeni šesti IAMX album “Metanoia” predstavlja njegovo najosobnije i najekspresivnije djelo do sad. Nastala kao plod iznimno teškog životnog razdoblja kroz koje je prolazio, razdoblja tijekom kojeg se borio s depresijom i nesanicom, uslijed čega je razmišljao i o prekidu karijere, “Metanoia” donosi novog Chrisa Cornera, onoga koji se nakon 7 godina provedenih u Berlinu preselio u sunčani Los Angeles, onoga koji je spreman još jednom odsvirati jedan od zagrebačkih koncerata sezone. Početkom rujna ove godine izdaje mini album “Everything Is Burning” sa 7 novih pjesmama, album koji se savršeno nastavlja na prošlogodišnje “Metanoia” izdanje.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 80 kn u prodaju kreću u četvrtak 22. 9., a nakon 30. 9. cijena će im biti 100 kn. Ukoliko ih ostane, na ulazu će koštati 120 kn. Prodajna mjesta su Rockmark, Berislavićeva 13 i Dirty Old Shop, Tratinska 18 te njihovi web shopovi.

Ostavite komentar: