HURTS objavili novi singl

Nakon poslednje objavljene numere pod nazivom “Beautiful Ones”, Hurts je izbacio i novi singl “Ready To Go”. Ovo je drugi singl koji najavljuje njihov najnoviji, i četvrti po redu, studijski album koji će izaći 29. septembra za kuću Columbia Records (Menart). Album ovog britanskog synthpop dua će nositi naziv Desire.

Težnja ovog dua da muzički osveže svoj stil i tematski se okrenu više pop muzici je uočljiva. To pokazuje i činjenica da prva dva albuma Hurts-a, Happiness i Exile odlikuje teška, gotska atmosfera, dok je prethodni studijski album, Surrender, napravio iskorak u odnosu na prva dva albuma i više se okrenuo pop muzici. Zato postoji i pretpostavka da će se taj fokus, sudeći po novim singlovima, nastaviti i na budućem albumu Desire.

Povodom izlaska novog singla, frontmen Theo Hutchcraft je izjavio:

“Pesma “Ready To Go” je pesma o životu koji treba živeti u potpunosti. Nasuprot tome, tema video spota je bol i teškoća sa kojom se pojedinac suočava kada se nosi sa tugom. Nešto što je pogotovo problematično za sredinu severa Engleske, gde se radnja spota i odigrava. Nadamo se da pesma ali i spot nose pozitivnu poruku da treba slaviti život“.

Hurts će novi album promovisati do sada najvećom i najdužom turnejom koja počinje u oktobru.

Youtube:

Ostavite komentar: