brkovi

Hubris objavili svoje prvo izdanje

hubrisModerni metal bend Hubris objavio je svoj debi Ep “Red Tilt” za besplatan download preko izdavačke kuće Balkanrock Records.

“Hubris (/ˈhjuːbrɪs/, u antičkom grčkom ὕβρις) označava preterani ponos ili samouverenost. Međutim ovakvo značenje treba posmatrati isključivo u kontekstu imena i eventualnog upliva u tematiku pesama i nikako ga ne povezivati sa karakternom osobinom članova”, navodi se u biografiji benda.

Bend Hubris svoje postojanje započeo je 2008. godine u Nišu pod imenom Alias. Bend je u to vreme radio u manjoj meri na autorskim pesmama i više pažnje pridavao obradama (Queens of the Stone Age, Faith No More, Guano Apes i drugi). Sa takvim mešanim repertoarom, na kome se redovno nalazila i poneka autorska numera, nastupali su u nekoliko klubova u Nišu. Međutim, usled selidbe više članova za Beograd, odnosno Bor, bend pravi pauzu u radu i koncertnoj aktivnosti da bi se 2013. ponovo aktivirao pod novom inkarnacijom nazvanom Hubris. U startu se kreće sa autorskim radom. Pesme su ovog puta, za razliku od Alias perioda, u potpunosti na engleskom jeziku i u nešto tvrđem gitarskom maniru koji se može opisati kao modern metal.

Članovi benda:

  • Nikola Đorđević-vokal, bas
  • Mladen Ivanković-gitare, kompjuteri
  • Dalibor Mihajlović-solo gitara
  • Stefan Aleksić-bubnjevi

Produkciju potpisuje gitarista benda Mladen Ivanković dok je omot EP-ja rađen od strane Martina Ristića iz Korrelo produkcije.

Ostavite komentar: