Hesperian Death Horse i Portman u zagrebačkom Klubu prije europske turneje

Portman

Portman

Zagrebački Hesperian Death Horse kreću na europsku turneju zajedno sa bendom Portman, no prije nego što sjednu u kombi i zapute se sve do Ukrajine, predstavit će nam uglavnom nadolazeći materijal u zagrebačkom Klubu 30. rujna.

Hesperian Death Horse je pripovjedač psihodelične, nihilističke poezije koja priča o procesu života, od smrti do rođenja i između. Ovaj zagrebački post metal/sludge bend nastao je na temeljima tradicije bendova Tzara, Seppuku, Krlja, Portman, Maljutka, Kvltivator, Radio Rocha, Nietzsche Killed Him!, Prod i Uthovar. Iza sebe imaju hvaljen album “Mrtav”, izdan 2013. za američku kuću Play The Assassin Records, zamišljen kao dio trilogije čiji ostatak uskoro očekujemo. Početkom 2014. godine izdali su “The Electric Wizard” split EP.

Portman je tročlani indie/experimental/rock band sa čestim promjenama ritmova i elementima stoner rocka, a iza sebe imaju stotine nastupa unutar i izvan Hrvatske. Do sada su objavili dva albuma, dva singlea i jedan demo uradak. Debitantsko izdanje “Pereskesije” su izdali 2009. godine za američki label – Lady Records. Posljednji album “The Man Who Carries A Light” snimili su 2013. u zagrebačkom studiju House of Pablo, a objavljen je za Lady Records i Klub dostava zvuka iz Orahovice.

Turneja koja u petak počinje u Zagrebu, nastavlja se u Sloveniji, Češkoj, Ukrajini, Poljskoj i Njemačkoj.

Ostavite komentar: