Gužva u 16-ercu zapalila domaću publiku

„Gužva u 16-ercu dolazi u Exit!“ Tako je pisalo u najavi sinoćnje svirke. No, organizatori su imali pun rukav asova za koje publika nije znala! Onaj tko je zbog nekog razloga odustao od svirke, bit će mu sigurno žao zbog propuštene odlične atmosfere. Budući da je prostor Exita za održavanje koncerata poprilično mali, samo najveći fanovi su dobili priliku uživati u svirci što je pridonijelo intimnijoj atmosferi, atmosferi u kojoj se čovjek osjeća domaće i ugodno.

Samo nekoliko sati prije objavljenog početka koncerta, Exit je na svojoj Facebook stranici obavijestio publiku da će atmosferu prije glavnog benda zagrijati makedonski punk rock band Fonija. Ubrzo nakon toga stiže i novo iznenađenje u obliku još jednog predbenda, također makedonskog, post hard core Culture Developmenta. Naime, ta dva benda su trenutno na europskoj turneji u kojoj će zahvatiti Poljsku, Njemačku, Češku i ostala usputna mjesta tako da Osijek može biti ponosan što je i on postao dio toga.

Iako većina publike nije znala za predbendove, Makedonci su je odlično zagrijali! Budući da je cijela svirka dosta kasnila (Gužva je trebala početi u 22 sata, a predbandovi su tek počeli svirati u pola 12), bandovi su se morali iskazati u kratkom periodu, što Culture Developmentu i Foniji nije predstavljalo problem. Iskusni dečki su odlično zagrijali publiku za vrhunac ove večeri – Gužvu u 16-ercu!

Te male svirke na koje se odluče doći samo najvjerniji fanovi kao da imaju poseban značaj i za tu publiku i za band. Bandovi znaju da će imati odličnu komunikaciju s publikom i da će dobiti feedback za svaku pjesmu, pa i onu manje poznatu, što nije slučaj kod većih svirki. A s druge strane, publika ima ogromno poštovanje prema samom bendu i užitak je zajamčen. Sve se još eksponencijalno podiže kada band svira pred domaćom publikom! Dan prije koncerta Gužva je objavila da sutra sviraju u najrođenijem gradu – Osijeku, pa je i frontman Muto na pozornicu došao s bocom Osječkog piva u ruci. Cijela svirka je od početka tekla vrlo glatko. Nije bilo onog osjećaja tišine između pjesama – kao da je sve bilo spojeno u jednu cjelinu. Publika je uživala uz poznate pjesme Reci da ostaješ, Slavuj, Lydija, McDonalds, Žmirenje i najljepšu ljubavnu baladu – Shupak. Između pjesama publiku su zabavljali Muto i basist Mengele međusobnim prepirkama i stvaranjem šala na račun drugoga. Muto je čak rekao da trenutno ima temperaturu, ali to uopće nije utjecalo na performans. I frontman i cijeli band su doslovno prštali od energije!

Svirke Gužve u 16-ercu obično traju kraće od klasičnih svirki iz jednostavnog razloga što su punk pjesme obično kraće, ali ovog puta band je svirao skoro duplo duže! Zabavljali su publiku gotovo jedan i pol sat. Kako se svirka bližila kraju, bend se dogovorio s publikom da će odsvirati još 3 pjesme i da se neće vraćati na bis, jer to nije u njihovom stilu, što je publika i ispoštovala. Tri pjesme za kraj su bile Voljenje, Kifla i Vođa plemena. Prije zadnje odsvirane pjesme, Muto se zahvalio publici, rekao da je ovo posljednja pjesma te da „poslije ove nema ljepše“.

Opuštena svirka pred domaćom publikom bila je nešto posebno! Vidjelo se da su i bend i publika bili zadovoljni nakon svirke, a kako i ne bi nakon ovakvog energičnog nastupa. Obično se veliki bendovi na neki način ograde od publike i nisu baš druželjubivi, međutim s Gužvom je bilo skroz drugačije, publika je hranila bend svojom energijom, publika i bend su postali jedno.

2 komentara o “Gužva u 16-ercu zapalila domaću publiku

Ostavite komentar: