Gužva u 16-ercu gostuje u Novom Sadu

Gužva u 16-ercu

U subotu, 4. februara u novosadskom Shamrock baru svirku će održati osiječki pankeri Gužvau 16-ercu, dok će kao predgrupa nastupiti lokalni bend Tri kapljice.

Osječka Gužva u 16-ercu nastala je u maju 1993., kad su odsvirali svoj prvi koncert, i to u Zagrebu. Bend je 90-tih pobedio na tad prestižnom Art&Music festivalu u Puli, osvojio Crnog mačka za najbolji novi bend te objavio debi “Čir na 12-ercu”. Sredinom 2000-tih stiže naslednik, “Punk urac”, a 2012. i odličan “Je ne regrette rien” te naposletku sjajan singl i spot “Arene“. Pred kraj prošle godine, predstavili su video singl “Slabo do umjereno normalno“ kojim najavljuju novi studijski album koji će biti objavljen tokom 2017. godine.

Tri kapljice su ženski trio i autorski bend koji svira mešavinu melodičnog panka i roka. Prošle godine su na najvećem demo festivalu u regionu, banjalučkom Demofestu, od prijavljenih 467 bendova ušle u uži izbor, a zatim i u finale. I one su pred kraj prošle godine objavile debitantski singl i spot za pesmu “Hajde“, kao najavu albuma koji bi trebalo da ove godine ugleda svetlost dana.

Ostavite komentar: