brkovi

Grupa Beograd objavila pesmu o empatiji (video)

Grupa BeogradGrupa Beograd izdala je novi singl pod nazivom “Weltschmerz” kao najavu novog albuma “Pola-Pola” koji će na USB sticku izaći pod pokroviteljstvom Lampshade Media sredinom maja.

Novi singl grupe Beograd govori o empatiji, kažu iz benda. “U današnje vreme empatija je pomalo zaboravljena. Sebičnost i nezainteresovanost za tuđe probleme je zarazila ceo svet. Prećutno gledamo razne nedaće koje su obično nečiji tuđi problem dok nas ne pogode direktno i lično. Grupa Beograd želi da skrene pažnju na ovaj problem. Setite se da smo svi jedno i da vama ne može biti dobro ako je ljudima oko vas loše. Ono što svi možemo da uradimo je da pomognemo ljudima koji nas okružuju. Beznađe nije opcija.”

Grupa Beograd je pionir YU elektro zvuka osamdesetih koja je nastala u periodu novog talasa. Hit numera “TV” sa prvog singla je probila led za album “Remek Depo”, prvi album elektronske muzike na prostoru Jugoslavije, koji je izdat davne 1982. godine. Sa tog albuma su se izdvojile numere “Kontrolori” i “Opasne Igre” koje su se našle na prvom mestu mnogih radio i TV top lista.

Ovog meseca izlazi novi album sa koga se singl “Percepcija” popeo na prvo mesto “Jalen Top 10” emisije (2014). Novi video su režirali Nebojša Simeunović i Dejan Stanisavljević.

Ostavite komentar: