Green Day objavljuje dokumentarac

Green DayAmerički pank rok bend Green Day objavljuje “zaboravljeni” dokumentarac “Heart Like a Hand Grenade” koji prati proces snimanja albuma “American Idiot“, a datum izlaska dokumentarca je 10. oktobar.

Reditelju dokumentarca Johnu Roeckeru je tokom devet meseci snimanja bilo dozvoljeno da prisustvuje snimanjima benda. To je bio prvi put da članovi grupe Green Day dozvole snimateljima da zabeleže proces stvaranja albuma.

“Ovaj film pokazuje kako jedan bend stvara izuzetnu muziku. Ovo je film koji inspiriše. A u isto vreme je i jedan mali film. Sve što je bilo potrebno da nastane je kamera i nekoliko kutija filma” objašnjava Roeckeru.

Pored snimaka iz studija u dokumentarcu je prikazano izvođenje albuma, u jednom pozorištu, odmah posle završetka njegovog snimanja.

“Film je snimljen pre 11 godina, postao je urbana legenda među fanovima, a snimci koji se mogu videti u njemu su jedinstveni” Roeckeru nastavlja.

Green Day ove godine nije izdao album ali pevač  Billie Joe Armstrong o novim projektima grupe kaže: “Trudimo se da u svakom mometu stvaramo inspirisani i da tu inspiraciju pretočimo u muziku. Stvari koje smo do sad napisali idu u pravom smeru”.

Ostavite komentar: