brkovi

Gramatik prvi put u Beogradu

Jedan od najcenjenijih producenata današnjice, Gramatik, naći će se po prvi put pred beogradskom publikom 23. novembra u Belexpocentru. Nastup Gramatika upotpuniće domaći sastav Gramophonedzie Live Experience.

Slovenački muzičar Denis Jašarević alias Gramatik trenutno se nalazi na dvomesečnoj evropskoj turneji „RE: COIL Tour LIVE“, u okviru koje promoviše svoj novi album – EP Re: Coil Part I. Na albumu se nalazi šest numera, uključujući i prethodno izdate singlove “Recovery” sa Erik Krasnom, “Voyager Twins” sa Galaktik Marvelom i “Aymo” sa Balkan Bumpom i Talib Kvelijem. I ovaj EP je u dosad prepoznatljivom karakteru: duboke bas linije, gitara – istovremeno istražuje i neke nove uticaje.

Od 2008. godine, kada se zbog potpisivanja ugovora sa američkom izdavačkom kućom preselio u Njujork, Gramatik je izdao devet studijskih albuma, četiri EP-ja, veliki broj singlova i remiksa, a 2013. godine je osnovao sopstvenu izdavačku kuću Lowtemp Recordings, koja sarađuje sa umetnicima iz celog sveta. Publici u Srbiji prvi put se predstavio na prošlogodišnjem nastupu na EXIT Festivalu.

Devetočlani bend Gramophonedzie Live Experience okuplja neke od najboljih muzičara iz Srbije. Pored DJ-a i vokala, sastav čine i bubanj, gitara, saksofon, klavijature i perkusije. Kako bi stvorili jedinstveno muzičko iskustvo, oni prave fuziju elektronske i žive muzike. Pored nekih od svojih najpoznatijih pesama, kao što su “Why Don’t You”, “Bitches Know”, “No Sugar”, publika će imati priliku da čuje i pesme koje će se naći na novom albumu.

Karte za beogradski nastup Gramatika, u produkciji Blendera, nalaze se u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima, kao i putem prodajne mreže Gigstixa, po ceni od 1790 dinara za parter i 2290 dinara za VIP ložu.

Ostavite komentar: