brkovi

Gitarista Carvin Jones naredne nedelje u Beogradu

carvin-jonesPoznati američki bluzer Karvin Džouns nastupiće 9. aprila u Domu omladine Beograda.

Karvin Džouns rođen je u Teksasu i još kao mali bio je opčinjen bluzom, a pogotovo Bi Bi Kingom. Kada je počeo da svira gitaru najpre je instrument stalno pozajmljivao od drugih ljudi, a kada je napunio 11 godina, dobio je svoju prvu gitaru od bake i tada njegova muzička karijera kreće uzlaznom putanjom.

Nekoliko godina nakon završetka srednje škole seli se u Arizonu gde će i osnovati prvi „Carvin Jones Band”. Do marta 1991. bend već stiče veliku popularnost i počinju da sviraju svakog dana u nedelji.  2007. godine su već postali redovni gosti na evropskim televizijama i radio stanicama, a i nastupali su kao hedlajneri na bluz festivalima kao što su The Warrenpoint festival u Irskoj, Bejar Blues festival u Španiji, Clone Blues festival u Velikoj Britaniji i mnogim drugim festivalima širom Evrope.

Erik Klepton opisao je Karvina Džounsa kao mladog lisca iz Feniksa koji će biti veliki bluz muzičar. U januaru 2001. godine magazin „Guitarist“ svrstao je Karvina među 50 najboljih gitarista koji su ikada hodali svetom. Karvin je dobitnik mnogih prestižnih nagrada i priznanja uključujući nagrade za najboljeg muzičara godine i najboljeg gitaristu u Arizoni.

Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 2. aprila preko EVENTIM mreže i GIGSTIX-a, kao i u Felix Shopu (TC Sremska). Promo cena je 500 dinara (ograničen kontigent), pretprodaja 600, na dan koncerta 800 dinara.

Ostavite komentar: