Gimnazijalci iz Budve snimili spot za pjesmu “Stvaran svijet” Radio Aktiva

radio aktiv

Gimnazijalci iz Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“ u Budvi snimili su svoju verziju spota za pjesmu „Stvaran svijet“ pulsko-zagrebačkog rock/ska kolektiva Radio Aktiv

Time su htjeli upozoriti prije svega vršnjake na pretjerano korištenje tehnologije što za posljedicu ima udaljavanje od stvarnog svijeta, a pritom su pokazali na koje se sve kvalitetne načine može iskoristiti slobodno vrijeme. Mladi Crnogorci snimili su spot u sklopu izbornog predmeta Medijska pismenost, a sve je počelo jednom vožnjom.

“Dok sam bila u autu s mamom, počela je ova pjesma pa je mama pojačala radio i rekla mi da obavezno čujem tu stvar. Nakon 15-ak dana dobili smo zadatak da napravimo reklamu, kratki film ili nešto tako. Prijateljima sam pokazala pjesmu i svima se jako svidjela”, rekla je idejna začetnica ovog projekta, šesnaestogodišnja Vasilisa Burić.

Spot su snimali i montirali dva dana, bez pomoći profesora i roditelja, a budući da su reakcije više nego pozitivne, u planu imaju snimiti i obradu iste pjesme. Kako bi to moglo zvučati, može se pogledati u posljednjoj minuti spota. Uz Vasilisu u snimanju spota sudjelovali su i njeni prijatelji iz drugog razreda spomenute škole: Sara Vujačić, Ana Stanojević, Ana Carević, Ksenija Gaković, Veljko Marović i Dejan Škiljić.

“Spot nas je jako ugodno iznenadio! Drago nam je da su mladi prepoznali poruku i prenijeli ju na svoj način, a posebno što je ona doprla i do Crne Gore. Lijepo je znati da tvoja glazba inspirira druge ljude i potiče na razmišljanje”, kaže autor pjesme Branimir Čubrilo.

Hvalevrijedan uradak crnogorskih gimnazijalaca odlična je uvertira za najavu novog spota Radio Aktiva za singl „Ovo nije san“ u duetu s ovogodišnjom dobitnicom Porina, Martinom Geber Geby. Spot će svjetlo dana ugledati sredinom siječnja, a režirat će ga Jura Troje.

Ostavite komentar: