brkovi

Giorgio Moroder i Sia objavili zajedničku pesmu

giorgio-moroderPribližava se polako ali sigurno 15. jun, datum, kada izlazi dugo očekivani i najavljivani novi album Giorgia Morodera. Čuveni producent predstavio je pesmu “Deja Vu” na kojom mu peva pop diva Sia.

Omot albuma

Omot albuma

Sa izdanja su do sada predstavljene dve pesme – naslovnu “74 is the new 24“, kao i hit, “Right Here Right Now” u kome je Kylie Minogue bila ispred mikrofona.

Iz Sony Musica su istakli da su počastvovani činjenicom da, kreator disco i utemeljivač elektronske muzike priprema album pod njihovom etiketom.

Giorgio Moroder je povodom toga izjavio: “Sony/RCA su sačinili jednu od najtemeljnijih kolekcija muzičke istorije. Kao i moja nova etiketa, verujem da će i moj novi album ući u tu istoriju, ali mnogo važnije, da će utabati put za budućnost. Sony, odavde do večnosti“.

Dugo očekivani novi projekat Giorgioa Morodera uključuje saradnje sa zvezdama poput Britney Spears, Sia, Charli XCX, Kylie Minogue, Mikky Ekko, Foxes, Matthew Koma i mnogih drugih, čija imena će se tek otkriti.

SIA

Sia

Moroder je uticajni italijanski producent i kompozitor, izvođač i DJ. Iako mu je 74 godine, Moroder još uvek ima direktni uticaj na EDM kulturu, što je dokazao gostujući na još uvek aktuelnom albumu, “Random Access Memories“, francuskog dvojca Daft Punk.

Tokom svoje duge karijere, Moroder je sarađivao sa nekim od najpoznatijih imena u muzičkom svetu, poput Barbare Streisand, Eltona Johna, Donne Summer, Cher, Janet Jackson, Chaka Khan, Freddya Mercuria, Blondie, Davida Bowie itd. Smatra se ključnim igračem u uzdizanju Donne Summer do statusa “kraljice disco muzike“ tokom sedamdesetih, radeći na njenim najpoznatijim hitovima “Love To Love You Baby“, “Hot Stuff“ “I Feel Love“.

Giorgio Moroder je osvojio 3 Oscara, 4 Golden Globa, 4 nagrade Grammy a njegove kompozicije su premašile 100 zlatnih i platinastih tiraža. Ušao je u Dance Music Hall Of Fame 2004. godine.

Ostavite komentar: