Frontmen Dinosaur Jr najavljuje solo album

j-mascis

J Mascis, frontmen benda Dinosaur Jr. ove godine bi trebalo da objavi svoje novo studijsko izdanje nakon prethodnog albuma “Several Shades of Why“.

Novi album zvaće se “Tied to a Star” i očekuje se ovog leta od strane izdavačke kuće Sub Pop. Cover za album je radio Marq Spusta, koji je već radio na grafičkom dizajnu Dinosaur Jr. od albuma “Farm” nadalje. 

Omot albuma

Omot albuma

Album je prvobitno najavljen tokom gostovanja Mascisa u talk-showu Setha Meyersa. Singl “Listen to Me” se već može poslušati preko Youtubea. Tokom tekuće godine, Mascis je radio prevashodno kao gostujući muzičar na pesmama “Led By HandF*cked Up’sa i “Goshen ’97” sastava Strand of Oaks.

Za manje upoznate sa bendom, Dinosaur Jr. je rok trio nastao davne 1984. godine. Zvuk benda je zasnovan na uticajima rok tradicije 60-tih i 70-tih godina prošlog veka, koji je bio i više nego uticajan na tzv. “alternativnu” muzike devedesetih godina. Muzika često u sebi sadrži kombinaciju hardcore punka i noise rocka, što se često može primetiti korišćenjem snažne distorzije, intenzivnog volumena, kao i upotrebom snažnih kontrasta u dinamici.

Ostavite komentar: