Freeborn Brothers u Srbiji početkom februara

Poljski sastav Freeborn Brothers će početkom februara posetiti i Srbiju u okviru svoje turneje, i to Novi Sad u Firchi Think Tank Studiu 2. februara, a dan posle dolaze i u Beograd u Elektropionir.

Freeborn Brothers su osnovali Niko Matusz i Pawel. Njihova ljubav prema muzici i potreba da budu na bini je ono što ih je ujedinilo u ideji da osnuju ovaj orkestar. Nemoguće je deklarisati ih na osnovu žanra pošto je isuviše istih zastupljeno u njihovom sviranju, a sudeći po reakcijama publike iz brojnih gradova u kojima nastupaju, to je dobitan miks koji osvaja. FBB su skoro konstantno na turnejama na kojima provode zapravo većinu svog vremena.

Zasad su izdali tri albuma:“Two Man Orchestra” 2013. godine, na kom se oseća duh punka kao i countryja; “Gypsy Hobo Trash Grass” 2014. godine koji je više melodičan od prethodnika i pokazuje put kojim bend želi da ide u budućnosti. Na oba ova albuma su primetni i uticaji folk i gypsy muzike; u martu prošle godine je osvanulo i izdanje “Theatro Ridiculous”.

Karte za beogradski koncert se mogu kupiti u kafeima Brod i Zaokret. U predprodaji cena iznoosi 600 dinara, a na dan koncerta 800 dinara. Za novosadski nastup karte se mogu uzeti na svim GIGS TIX prodajnim mestima u pretprodaji po ceni od 400 dinara, a na dan koncerta po ceni od 600 dinara.

Ostavite komentar: