brkovi

Four Tet, Little Dragon i Floating Points na Dimensions festivalu

Little DragonOrganizatori četvrtog po redu hrvatskog Dimensions festivala objavili su izvođaće koji će nastupiti na samom otvaranju u pulskoj Areni. Dakle, 26. avgusta sviraće Four Tet, Little Dragon i Floating Points.

Four Tet je scensko ime britanskog muzičara Kierana Hebdena koji stvara elektronsku muziku pod uticajem hip hopa, džeza, grajma, tehna i folka. Njegov za sada poslednji studijski album “Beautiful Rewind” objavljen je 2013. godine.

Iz švedskog Geteborga stiže uvek zanimljivi kvartet Little Dragon, predvođen harizmatičnom Yukimi Nagano. U dosadašnjoj karijeri objavili su četiri albuma, a pretpostavlja se da će pesme sa aktuelne ploče “Nabuma Rubberband” predstaviti mnogobrojnoj festivalskoj publici.

Jedan od najtraženijih di-džejeva svetske klupske scene, kao i jedan od vodećih producenata, Floating Points, izvešće svoje nove kompozicije uz podršku benda, čiji će članovi svirati elektronske i klasične instrumente.

Prethodno, kao izvođači na ovogodišnjem izdanju Dimensionsa najavljeni su Moodyman, Lil Louis, Mount Kimbie, Ben Klock, Rodhad, Surgeon, Motor City Drum EnsembleJohn Talabot, Daniel Avery, Delano Smith, Horse Meet Disco, Paranoid London, DJ Deep i Max Graef.

Povoljnije ulaznice za posetioce iz Hrvatske i regiona za koncert iznose 240 kuna, dok su festivalske ulaznice za Dimensions 660 kuna, i mogu nabaviti na svim Entrio prodajnim mestima.

Ostavite komentar: