Foo Fighters završili “epski” album

foo-fighters

Američki rokeri Foo Fighters završili su snimanje novog albuma, potvrdio je producent Buč Vig (Garbage).

Dave Grohl i Butch Vig

Dave Grohl i Butch Vig

“Zvanično smo gotovi sa novim Foo Fighters albumom. 23 uzastopna dana miksovanja! Epski je!”, napisao je Vig na svom tviter nalogu. Album nosi ime benda i može se očekivati u novembru.

Disk je sniman u osam različitih studija u osam američkih država. Snimanje albuma i putovanje dokumentovano je i biće objavljeno kao mini serijal na HBO televiziji pod imenom “Sonic Highway“. Serijal će biti svojevrstan nastavak Dejv Grolovog dokumentarca “Sound City“.

“Jednom kada bi odredili muziku i temu svakog grada, putovali bi u svako od tih mesta i proveli nedelju tamo”, rekao je Grol. “Stigli bi tamo, počeli sa snimanjam a ja bi samo jurio po gradu snimajući i intervjuišući što više ljudi mogu. Uradio sam preko 100 intervjua. Na kraju nedelje uzeo bih sve svoje transkripte, stavio ih na pod, sedeo tu sa olovkom i mojim dnevnikom i sveo sve priče u pesmu. Uzimao sam ljudske biografije, anegdote, okruženje – to je kao reportaža. To je muzički bandži skok.”

Bend je u studijima svirao sa Rikijem Nilsonom, Gerijem Klarkom Juniorom, Džoom Velšom, Keri Andervud, Čakom Dijem, Gibijem Hejnsom i drugima.

Ostavite komentar: