Foo Fighters predstavili spot za “Something From Nowhere”

sonic-highways

Nekoliko dana nakon radijske premijere pesme “Something From NothingFoo Fighters su objavili i video za istu numeru.

U pitanju je prvi singl sa novog albuma “Sonic Highways“ koji izlazi 10. novembra u izdanju Roswell/RCA Records. Vinilno izdanje dolazi u ponudi sa devet različitih naslovnih strana koje uključuju osam varijanti od koji svaka predstavlja jedan grad u kome je sniman album: Ostin, Čikago, Los Anđeles, Nešvil, Nju orleans, Njujork, Sijetl i Vošington.

 

“Sonic Highways” (Roswell Records/RCA Records/Sony/Menart) traje nešto malo preko 44 minuta, a producirao ga je Buč Vig (Garbage).

Album inače, deli ime sa istoimenom HBO serijom od osam epizoda koju je režirao Dejv Grol lično, a koja prestavlja “ljubavnu posvetu istoriji američke muzike”. Premijera ove serije u Americi je u petak, 17. oktobra. Za album i seriju, Grol, Tejlor Hokins, Nejt Mendel, Kris Šiflet i Pet Smir komponovali su i napisali po jednu pesmu u svakom od gore pomenutih osam gradova vodeći se lokalnom muzičkom strujom i zamišljenom inspiracijom kojom je svaki od pomenutih regiona oblikovao svoje poznate muzičare i uticajima kojima su ti umetnici uzvraćali kulturnoj sceni svojih rodnih gradova. U svakoj epizodi uz lokalnog, legendarnog muzičara, Dejv Grol je na licu mesta pisao stihove ne bi li što realnije dočarao uticaj svakog pojedinačnog grada gde su serija/album snimani na sam process pisanja i komponovanja.

Ostavite komentar: