brkovi

Foo Fighters otkazali evropsku turneju zbog napada u Parizu

foo fightersPoznati američki rok bend Foo Fighters najavio otkazao je evropsku turneju zbog terorističkih napada koji su se desili u Parizu 13. novembra.

Bend je imao još četiri koncerta od kojih je prvi trebao da bude 16. novembra u Pariskoj AccorHotels areni dok su ostali koncerti bili zakazani u Barseloni, Lionu i Torinu.

Vest su objavili putem svoje zvanične Facebook stranice na kojoj je Dave Grohl napisao: “Sa dubokom tugom i brigom za sve u Parizu moraćemo da otkažemo ostatak turneje. U svetlu ovog nasilja, zatvaranja granica i internacionalnog žaljenja ne možemo da nastavimo. Nema drugog načina da ovo kažemo. Ovo je ludo. Naše misli i molitve su sa svima onima koji su povređeni ili koji su izgubili nekoga”.

U2 je takođe otkazao koncert u AccortHotels areni koji je bio zakazan za 14. novembar, a Deftones su otkazali tri vezana koncerta u prestonici Francuske. Koncerte u Parizu tokazali su još Coldplay, Skindred, Braids, Years & Years, Coldplay, Motorhead i Rudimental.

Najmanje 150 ljudi je izgubilo život u seriji napada na Pariz u noći 13. novembra. Među najgorim napadima je bio napad za vreme koncerta grupe Eagles of Death Metal sa preko 100 stradalih. Među poginulima našo se i član ekipe EODM, zadužen za prodaju robe, kao i tri radnika Universal Music France.

Muzičari širom sveta šalju poruke podrške Francuskoj i stanovnicima Pariza.

Ostavite komentar: