Foo Fighters objavili prvu pesmu sa albuma “Sonic Highways” (audio)

foo-fighters

Širom sveta preko radio stanica gromoglasno je odjeknula “Something from Nothing“, prva pesma Foo Fightersa sa novog albuma “Sonic Highways“.

sonic-highways

Omot albuma

Singl bi trebali da izvedu i uživo u petak na posebnom koncertu u Čikagu “Foo Fighters Sonic Highways: Live from The Cubby Bear“. Stream tog koncerta biće vidljiv samo u Americi i to povodom početka emitovanja serije “Foo Fighters: Sonic Highways” na HBO-u.

Inače Foo Fighters su povodom novog albuma organizovali specijalno petostruko gostovanje u popularnom šou Dejvida Letermana, pod nazivom “Five Nights of Foo”.

Album „Sonic Highways“ izlazi 10. novembra u izdanju Roswell/RCA Records. Vinilno izdanje dolazi u ponudi sa devet različitih naslovnih strana koje uključuju osam varijanti od koji svaka predstavlja jedan grad u kome je sniman album: Ostin, Čikago, Los Anđeles, Nešvil, Nju orleans, Njujork, Sijetl i Vošington.

Dave Grohl i Butch Vig

Dave Grohl i Butch Vig

“Sonic Highways” (Roswell Records/RCA Records/Sony/Menart) traje nešto malo preko 44 minuta, a producirao ga je Buč Vig (Garbage).

Album inače, deli ime sa istoimenom HBO serijom od osam epizoda koju je režirao Dejv Grol lično, a koja prestavlja “ljubavnu posvetu istoriji američke muzike”. Premijera ove serije u Americi je u petak, 17. oktobra. Za album i seriju, Grol, Tejlor Hokins, Nejt Mendel, Kris Šiflet i Pet Smir komponovali su i napisali po jednu pesmu u svakom od gore pomenutih osam gradova vodeći se lokalnom muzičkom strujom i zamišljenom inspiracijom kojom je svaki od pomenutih regiona oblikovao svoje poznate muzičare i uticajima kojima su ti umetnici uzvraćali kulturnoj sceni svojih rodnih gradova. U svakoj epizodi uz lokalnog, legendarnog muzičara, Dejv Grol je na licu mesta pisao stihove ne bi li što realnije dočarao uticaj svakog pojedinačnog grada gde su serija/album snimani na sam process pisanja i komponovanja.

Spisak pesama:

1. Something From Nothing
2. The Feast and The Famine
3. Congregation
4. What Did I Do?/God As My Witness
5. Outside
6. In The Clear
7. Subterranean
8. I Am A River

 

Ostavite komentar: