Florence u “prvom krugu pakla” u spotu za “St Jude”

florence-and-the-machine

U spotu za “St Jude“, Florens Velč prolazi kroz sopstvenu verziju Danteove Božanstvene komedije, otkriva režiser Vinsent Hejkok.

“Očigledno se radi o ljubavnim vezama, ali je isto i o Florensinom putovanju kroz našu verziju Božanstvene komedije”, rekao je o spotu Hejkok i dodao da konkretno oslikava “prvi krug Pakla”.

Omot albuma

Omot albuma

Spot i pesma se tematski nadovezuju na prethodni singl “What Kind of Man” gde su glavna tema odnosi muškaraca prema ženama i religija. Podsetimo se, i taj spot je režirao Hejkok.

Nakon četiri godine pauze, Florence and The Machine 2. juna objaviti album imena “How Big, How Blue, How Beautiful“. Pevačica je napisala 11 pesama i na albumu sarađivala sa producentom Markusom Dravsom (Björk, Arcade Fire, Coldplay).

Što se samog albuma, on je prema pevačicinim rečima o “pokušaju da naučim kako da živim”. “Ceremonials je bio dosta fiksiran na smrt i vodu, i ideju o bekstvu ili prevazilaženju kroz smrt, a novi album je nastao kao pokušaj da se nauči da se živi i kako da se voli na svetu, pre nego da se pobegne od njega. Što je zastrašujuće, jer se ne krijem iza ničega, ali osećam da je to nešto što sam morala da uradim.”

Florence and The Machine ovog leta sviraće i u našim krajevima, pa je tako prva stanica zagrebački INmusic festival u junu, a potom u avgustu i mađarski Sziget.

Ostavite komentar: