brkovi

Florence and The Machine sa “What Kind of Man” otkrili detalje albuma

florence_machineNakon što su početkom nedelje Florence + The Machine kratkim video najavili novi album, on je sad i potvrđen spotom za pesmu “What Kind of Man“.

Nakon četiri godine pauze, Florense Velč će sa bendom 2. juna objaviti album imena “How Big, How Blue, How Beautiful”. Pevačica je napisala 11 pesama i na albumu sarađivala sa producentom Markusom Dravsom (Björk, Arcade Fire, Coldplay).

Novi singl i spot ndovezuju se na dosadašnje Florensine radove koji imaju jake feminističke stavove, kao i religiju. Novi singl vizuelno je dočarao Vinsent Hejkok. U spotu glavnu ulogu tumači Velčova, a zanimljivu koreografiju osmislio je Rajan Hefington. Pesmu je napisala u saradnji sa Kidom Harpunom koji je sa njom radio na pesmi “Shake It Out”, sa prethodnog albuma. U izradi albuma još su pomagali Pol Epvort i Džon Hil.

“Markus je uradio nekoliko Arcade Fire albuma i radio je Bjorkov Homogenic koji je ogromna ploča za mene”, rekla je Florens o saradnji sa Markusom Dravsom. “Osetila sam da on ima ravnotežu organskih i elektronskih sposobnosti, upravljajući sa ta dva sveta. I, znate, dobar je sa velikim zvucima. A ja volim velike zvuke. I dobar je sa trubama, a znala sam da želim duvačku sekciju na ovom albumu”.

Što se samog albuma tiče, on je prema pevačicinim rečima o “pokušaju da naučim kako da živim”. “Ceremonials je bio dosta fiksiran na smrt i vodu, i ideju o bekstvu ili prevazilaženju kroz smrt, a novi album je nastao kao pokušaj da se nauči da se živi i kako da se voli na svetu, pre nego da se pobegne od njega. Što je zastrašujuće, jer se ne krijem iza ničega, ali osećam da je to nešto što sam morala da uradim.

Poslednji bendov album bio je “Ceremonials” iz 2011. godine kome je prethodio debitantski “Lungs” 2009. godine. Florens će tokom leta svirati po evropskim festivalima, uključujući i mađarski Sziget, a jedna je od glavnih favorita uz AC/DC da bude hedlajner Glastonberija.

Ostavite komentar: