Fit “praši” i posle 20 godina

arhivaRiječka rok grupa Fit, nakon ponovnog okupljanja posle skoro 20 godina, održala je povratnički koncert u Beogradu, u velikoj sali Doma omladine.

Nakon uvodnog prikazivanja preko video bima određenih momenata iz karijere benda krajem ’80-ih, oko 400 ljudi gromoglasno pozdravlja sastav koji koncert započinje pesmom “Rijeka”. Odmah se uspostavila pozitivna interakcija. Ređale su se pesme sa albuma “Uz rijeku” (1988.) i “Daj mi ruku” (1989.). Izuzetno raspoloženje nije jenjavalo tokom celog nastupa. Momci su bili posebno nadahnuti za svirku, a energični pevač Davor Lukas, konstantno u pokretu, stalno je komunicirao sa publikom, pozivajući je na pevanje i zahvaljujući se od srca. Ceo bend nije skrivao oduševljenje i osmeh sa lica.

Jednostavne, pitke, komunikativne i žestoke rok pesme ostavile su snažan utisak i na deo publike kome je ovo bio prvi kontakt sa Fitom. Koncert je kulminirao prilikom izvođenja najvećih hitova “Mačka” (akustična verzija), “Zaboravit ću sve” i “Zvoni telefon”, koje je publika pevala u jedan glas. Nakon nekoliko minuta sledi i bis: ”Mačka” (ovog puta u rok verziji) i za kraj još jedanput “Zvoni telefon”.

Frontmen Davor Lukas se oprostio od publike uz oduševljenje i zahvalnost, obećavši novi album do kraja godine.

Duh 80-ih, prepoznatljiv po pozitivnoj energiji, otvorenosti i optimističnom stavu prema životu, isijavao je kroz svaku pesmu. Izuzetna posvećenost, emotivnost i iskrenost je posebno obeležje ovog nastupa. Momci su koncertu pristupili celim bićem, svirajući iz srca i dajući maksimum. Školski primer novim i mladim naraštajima kako jedan rok bend treba da zvuči.

Ostavite komentar: