brkovi

Festival “Hrast” u novembru u Beogradu

DespotFestival „Hrast“ biće održan u subotu, 7. novembra u Domu omladine Beograda, u organizaciji „Route 011“. Od 20 časova, u Sali „Amerikana“, nastupiće bendovi metal muzike, okupljeni po duhovnoj vertikali u cilju afirmacije srpskog i slovenskog duhovnog i kulturnog nasleđa: Despot, Rune, Wolf’s Hunger i Eshaton.

Pored koncertnog dela, u okviru festivala „Hrast“ biće održana muzičko-scenska radionica posvećena tradicionalnim srpskim instrumentima – gajdama, diplama i guslama. Radionica će biti održana u Malom klubu Doma omladine Beograda, takođe u subotu, 7. novembra, od 15 do 17 časova, a ulaz je besplatan za sve zainteresovane posetioce. Voditelj je naš renomirani gajdaš Milan Vašalić, a sa guslama će prisutne bolje upoznati major srpske vojske dr Radovan Furtula. Takođe, u danu festivala, posetioci će moći da vide unikatne predmete kreativne radionice „Rod“, koja inspiraciju pronalazi u slovenskoj mitologiji.

Cena ulaznice za nastupe bendova je 600 dinara u pretprodaji, na prodajnim mestima Eventima (www.eventim.rs), dok je cena karte na dan koncerta 700 dinara.

Ostavite komentar: