brkovi

Eyot u Domu omladine Beograda

Eyot

U subotu, 26. septembra Eyot će održati veliki beogradski koncert u Domu omladine Beograda (sala Amerikana) na kome će pored starih, svirati i kompozicije sa aktuelnog albuma “Similarity” koji se 5. avgusta prošle godine pojavio u izdanju američke izdavačke kuće Ninety and Nine Records.

Eyot je bend iz Niša, nastao 2008. godine, u sastavu: Dejan Ilijić – klavir; Slađan Milenović – gitara; Miloš Vojvodić – bubanj; Marko Stojiljković – bas gitara.

Sva tri albuma objavili su za inostrane izdavače (SAD i Nemačka), imali su video dana i sjajne kritike na vodećem svetskom džez portaluallaboutjazz.com, pobednici su takmičenja Midem Off u Kanu, njihova muzika se puštala na nekoliko nacionalnih radio stanica kao što su – BBC, Radio France, German National Radio, WNYC New York itd, a nastupali su već u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Nemačkoj, Bugarskoj, Grčkoj, Rusiji, Francuskoj, Italiji, Švajcarskoj, Crnoj Gori, Rumuniji, Slovačkoj, Poljskoj, Makedoniji, Kini, Austriji, Hong Kongu, Južnoj Koreji i Engleskoj. Njihova muzika spaja kulturu džeza i roka, sofisticiranost klasičnog klavira, psihodelične i ambijentalne muzike, kao i reljefne elemente istočnoevropskog folklora.

Pored starih kompozicija Eyot će beogradskoj publici predstaviti i nešto od novog materijala koji će biti snimljen sledeće godine.

Cene ulaznice je 500 dinara za promo kontigent koji će se prodavati do 1. septembra ili do rasprodaje kontigenta. 600 dinara biće redovna cen do dana nastupa (26. septembar) i 800 dinara na veče koncerta (od 18h). Karte možete kupiti putem servisa Eventim, Gigstix, DD Tickets i u Felix Shop-u.

Ostavite komentar: