brkovi

“Engleski kao drugi jezik” – nova kompilacija regionalnih muzičara

Went

Went

Izdavačka kuća Ammonite Records iz Beograda priredila je kompilacijski album “English As A Second Language”.

english-as-a-second-languagePesme za kompilaciju dali su Went, The Mothership Orchestra, Ika, Lovely Quinces, Elephant and The Moon, The Fishermen, Irena Žilić, Trees Of Maine, Ana Ćurčin, On Tour, Nikol Luka i Vedran, Sofie From Seattle, Wooden Ambulance, Nellcote, Ventolin i Mylutin & His Paramount Folk Orchestra.

Album je objavljen na CD-u i na najvećim svetskim muzičkim servisima kao što su Deezer, Spotify, iTunes, Amazon, Tidal i mnogi drugi. Predstavlja selekciju umetnika iz Srbije i Hrvatske, sa zajedničkim imeniteljem da pevaju na engleskom i da se žanrovski svrstavaju u okvire indie-folk/americana/alt-country/lo-fi/acoustic blues muzike, sa dominantnim prizvukom akustičnih instrumenata. Odabrani izvođači demonstriraju ne samo veštinu korišćenja engleskog jezika, već i suštinsku sposobnost da proniknu u jednu kompleksnu i suptilnu kulturnu formu i prisvoje je u potpunosti, te da u njoj stvore najistančanije poetske, umetničke i emocionalne izraze.

„English As A Second Language“ je kompilacija šesnaest srodnih izvođača i isto toliko pesama nastalih u periodu od početka 2014. do sredine 2015. godine. Nekoliko pesama prvi put je objavljeno na ovom albumu. Ovaj ambiciozni izdavački poduhvat zaokružuje indie-folk scenu ovdašnjih prostora, i najavljuje festival „English As A Second Language“ koji će ove jeseni biti održan u Beogradu i u drugim gradovima, sa idejom da se ponavlja svake godine.

Ostavite komentar: