brkovi

Elsiane u Elektropioniru: Ogroman zvuk kanadskog dua

Foto: Sofija Nedeljković

Beogradski Elektropionir ugostio je sinoć kanadski sastav Elsiane.

Nastup ovog dueta počeo je uz minimalno kašnjenje. Iako su na binu izašli samo Elsieanne Caplette, kao vokal, i Stephane Sotto, kao bubnjar, njihov ogroman zvuk je od prve note ispunio ceo klub. Vrlo kompleksne matrice isprepletane sa Stephaneovim sviranjem formirale su savršenu osnovu za neverovatan glas Elsieanne. Od samog početka koncerta neortodoksne metode pevanja i visoke vokalne deonice od kojih se žmarci spuštaju niz leđa vrlo su snažno uticali na sve prisutne. Cela pojava benda jako je nesvakidašnja.

Nakon prve tri pesme zahvalili su slušaocima na srpskom, i tokom celog nastupa su im se obraćali vrlo srdačno, što je svaki put izazvalo velike ovacije. Publika iako nije bila mnogobrojna, na svaku pesmu pokazala je svoje veliko oduševljenje, i tokom celog seta od reči do reči pevala sa pevačicom.

Na bini su se pored pevačice i bubnja nalazile električna gitara i klavijatura koje je ona povremeno svirala, što je delovalo pomalo suvišno, s obzirom da su svi ostali instrumenti dolazili sa matrice.

Nastup je trajao skoro dva sata, a publika je bend čak tri puta zvala na bis. Na samom kraju koncerta pevačica je, kako bi dokazala autentičnost svog nastupa, otpevala jednu pesmu bez instrumentala. Po završetku događaja sišli su sa bine i družili se sa svojim fanovima.

Kao jedinu negativnu stavku izdvojio bih to što bi ovaj nastup ostavljao značajno jači utisak da je umesto matrica na bini prisutan kompletan bend, ali sam od Elsieanne saznao da u Kanadi sviraju sa većim brojem muzičara, koje ne mogu sa sobom povesti na turneju.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Ostavite komentar: