Električni orgazam objavili novi singl i spot “Istok, zapad, sever, jug”

Električni Orgazam
Kultni rok bend Električni orgazam objavio je novi singl i spot “Istok, zapad, sever, jug“, pred koncert koji će održati 23. decembra u dvorani Amerikana Doma omladine Beograda (DOB).

“Ovo je verovatno naš najduži singl u karijeri, sa skoro osam minuta trajanja. Delovi teksta su inspirisani budističkim učenjem, koje proučavam zadnjih godina. Posle dugo vremena ponovo smo koristili trubu u nekoj našoj pesmi, svira je Miloš Nikolić”, kaže frontmen Srđan Gojković Gile.

“Istok, zapad, sever, jug” je treći najavni singl i spot novog albuma Električnog orgazma “Gde smo sad?“, koji bi trebao da se pojavi sledeće godine. Produkciju singla je radio stari saradnik benda Toni Jurij iz Slovenije, a kao i u slučaju prethodnih “Bio sam loš” i “Kamerom snimam sve”, novi spot je delo Vladimira Jakšića-Muse.

Električni orgazam 23. decembra u dvorani Amerikana DOB-a proslavlja 30 godina od izlaska “Distorzije”, a na koncertu će pored svih 11 pesama sa tog kultnog albuma izvesti i velike hitove iz svih delova karijere.

“Jako se radujemo da ćemo svirati kompletnu ‘Distorziju’, jer je to svakako jedan od mojih omiljenih albuma benda. Zapravo, nikad nismo svirali ceo album i ovo će biti jedinstvena prilika da ljudi čuju te pesme uživo, i to od prve do poslednje, redosledom koji je bio i na originalnom izdanju”, kaže Gile.

Prepun hitova kakvi su “Debela devojka”, “Ja sam težak kao konj”, “Ne postojim”, “Kapetan Esid”… “Distorzija” (1986, Jugoton) važi za jedan od najboljih jugoslovenskih rok albuma, i spada među najuspešnije u dugoj karijeri Električnog orgazma.

Ulaznica za beogradski koncert Električnog orgazma u “Amerikani” 23. decembra košta u pretprodaji 1.200 dinara, preko mreže Evenetim. Od 1. decembra koštaće 1.500 dinara, a na dan koncerta 1.700 dinara.

Ostavite komentar: