Eldorado ekranizovali “Roman o džambo gitari” (video)

eldorado

Bend Eldorado objavio je novi singl/spot “Roman o džambo gitari” za koji frontmen Milutin Petrović kaže da ovih nedelja dobija značenje protestne pesme, jer odslikava osećanja siromašnih ljudi širom sveta referenom u kome je glavni junak “roknuo tajkuna, uzeo mu dva milijuna i zapalio preko bare”.

Spot “Roman o džambo gitari” sastoji se od snimaka sa nedavnog koncertu Eldorada u Domu omladine Beograda, kojima je montažerka Katarina Kolar dodala mnogo prelepih kadrova Menhetna, kao i snimke demonstracija u Bosni, Ukrajini, Egiptu, Francuskoj, Londonu, na Vol Stritu i u Devosu. Spot sadrži i kadrove iz filma “Mlad i zdrav ko ruža” Joce Jovanovića u kojima, ističe Petrović, “on sve anticipira još početkom sedamdesetih…”

“Ovo je treći singl sa CD albuma ‘Eldorado’ i moja omiljena pesma na njemu, ali nismo je odmah puštali zato što ima četiri dugačke strofe i traje više od pet minuta. Kao one Dilanove pesme u kojima stalno ima još nešto novo da se otpeva…”, objašnjava Petrović.

Beogradsku supergrupu Eldorado, uz Petrovića čine i basista Zdenko Kolar (Idoli, Vlada Divljan, Zona B), gitarista Dušan Duda Bezuha (Tilt, Zona B, Ðorđe Balašević) i bubnjar Dušan Ristić-Rista (Zona B). Debitantski CD album “Eldorado” krajem prošle godine objavila je promoterska kuća Long Play, a prethodni singlovi/spotovi bili su “Puž” i “Fuksa muzika”.

Ostavite komentar: