E.Clapton, B.Gibbons i M.Knopfler na novom albumu Johnnya Wintera

johnny-winter

Čuveni gitarista Džoni Vinter najavio je novi album sa obrada bluz klasika na kome gostuju Erik Klepton, Bili Gibons (ZZ Top), Ben Harper, Mark Knopfler, Džo Peri i Dr Džon.

Prvi disk sa bluz klasicima “Roots” izašao je 2011. godine, a njegov naslednik pojaviće se u junu ili julu preko Megaforce/Sony izdavača. Kako je gitarista otkrio, plan je da “Roots” bude četvrododelni album.

Miks albuma radio je VInterov menadžer i gitarista Pol Nelson koji već osam godina svira u njegovom bendu, a kao menadžer je zaposlen šest godina. “Počeli smo sa serijom tradicionalnih pesama na kojima je Džoni odrastao – Znao sam da će to biti laka formula da je svari”, rekao je Nelson. “Bio je srećan da odradi ovo i to je napumpalo njegovu potrebu do odradi ovo, ponovo nauči pesme iz prošlosti. Bilo je edukativno.”

Vinter je prošlog meseca napunio 70 godina a i dalje godišnje održi između 100 i 140 koncerata. U toku je produkcija dokumentarca “Johnny Winter: Down and Dirty” koji će prikazati detaljne probleme njegove mladosti u Teksasu i borbu sa narkomanskom zavisnošću koja doseže do 2010. godine. Režiser filma je Greg Oliver, poznat po filmu “Lemmy” o poznatom frontmenu benda Motorhead.

 

Ostavite komentar: