Dž!Dž! predstavili politički angažovan spot “Geto”

dž!dž!U subotu, u klubu Sioux u Skadarliji, grupa Dž!Dž! održala je promociju spota za pesmu “Geto“, u sklopu zajedničkog nastupa sa grupom Organizam.

Dž!Dž! je nastao 2005. godine. Tokom karijere su odsvirali mnoštvo koncerata po Srbiji, kao i neke po regionu, od kojih se izdvajaju nastupi na Exitovom Fusion stagu, Jelen Live festivalu (ispred Geri Mura i Happy Mondays). Iza sebe imaju album “A onda stanem i razmislim…”, a trenutno rade na drugom albumu, sa kog je video singl “Geto“, koji prati tekst o savremenom političkom problemu, premijerno prikazan u subotu. Spot je sniman u prostorijana sportske organizacije “Avantura park“ u Bigzu i u njemu članovi benda rekreiraju poznate gafove domaćih političara. Režiju potpisuju članovi benda, gitarista Vladimir Radović i basista Miljan Đukić, uz pomoć prijatelja, diplomiranog glumca Luke Miljkovića. Video produkciju i montažu uradili su Uroš Rakonjac i Velizar Pilipović.

Basista benda, Miljan Đukić ističe: “Ideju za spot smo dobili kad smo se Vladimir (gitarista) i ja preselili u novi stan, gde mesec dana nismo imali internet i kablovsku. Gledali smo šest kanala pomoću improvizovane žičane antene. Program se ispostavio uznemiravajućim zbog gomile malverzacija, manipulacija, praznih priča, laži, obećanja i afera. Sve je izgledalo kao predstava koja ima beskonačno mnogo činova, i koja traje godinama, vekovima. Nismo se trudili da ličimo na osobe koje glumimo. Koncept spota je pozorišni i zasniva se na asocijacijama na osnovu glume. Svako ko vidi spot, a živeo je u Srbiji prethodnih par godina, može da shvati ko je ko u spotu i koja je poruka.”

Zanimljivo je istaći da spot obiluje transparentima, kao što su “Zdravstvo na obdukciji”, “Nema više rupa na kaišu”, i drugi, koji su preuzeti sa prošlogodišnjih protesta u Srbiji.

U nastavku večeri, ova četvoročlana postava održala je koncert, na kome smo mogli da čujemo njihove hitove, poput “Gluvi dan”, “Buđenje”, i najnovijeg – “Geto”

Ostavite komentar: