Dub spektakl u Močvari

Foto: Dorja Kožić

Foto: Dorja Kožić

Močvara je jučer ugostila, iako ne tako poznati, itekako hvale vrijedan Dub Incorporation.

Dub Inc.Koncert je počeo na vrijeme, ali ono što se na početku činio kao prazan prostor ubrzo se popunio i pokazao da ipak postoji dub scena u Zagrebu. ˝Kako najaviti band koji ne želi biti najavljen˝ je bila sama najava Dub Inc.-a nakon čega se publika upoznala sa sedmeročlanim bandom.

Specifičan zvuk dancehalla, duba i reggae je ono što čini ovaj band prepoznatljivim. Pjesme su bile na francuskom i engleskom jeziku, ali jedine riječi koje smo razumijeli su bile bang bang, ali bez brige Dub Inc. nas je oborio s nogu.

Pjevački duo Hakim “Bouchkour” Meridja i Aurélien “Komlan” Zohou su nevjerojatan par, i sa svojim iskrenim, društveno osjetljivim tekstovima o Africi, o ljudima bez doma su dokazali zašto su svjetski poznati i zašto su na sceni 17 godine kasnije.

Meridja sa svojim arapskim glazbenim stilom i Zohou sa svojim afričkim, dva totalno različita stila i glasa, a tako komplementarna, su pokazala zašto je ovaj band jedinstven. Sa bijelim ručnikom na ramenu, kao svojevrsnim rekvizitom su svirali bez prestanka skoro dva sata.

Dub Inc.Pred kraj koncerta izvedena je ˝Rude boy˝ pa se čak i našlo par ˝Francuza˝ u publici koji su mogli pratiti tekst pjesme. Komunikacija banda sa publikom je trajala tokom cijelog koncerta i stalno su tražili još više energije i suradnje, a publika je pozitivno odgovorila svaki put. Pohvala sa njihove strane nije manjkalo. Na kraju su publiku podijelili u 2 skupine i započeli natjecanje u tome koja grupa je glasnija i koja može skakati više. Pravi nalet adrenalina.

U tom dvoboju energije, držimo da su ipak oni pobijedili jer publika nije imala više snage za nastaviti, ali je svakako pokazala da ima što za ponuditi i da su spremni za revanš slijedeći put.

Ovo im je bio drugi put u Hrvatskoj i nadamo se da da će nam ipak doći jer Zagrebu nedostaje takva glazbena scena. Ponuda je slaba, a potražnje ipak ima. Vjerujemo da će se dobra vijest brzo proširiti i da će slijedeći put, ako ipak odluče doći, trebati veći prostor.

Dub Inc.

Save

Jedan komentar o “Dub spektakl u Močvari

  • Marko

    Bravo na tekstu!!!
    …samo bi primjetio jednu stvar, dub scena u Zg itekako postoji ;))

    Reply

Ostavite komentar: