brkovi

Dropkick Murphys objavili novi album

Jedan od najvećih aktuelnih punk bendova na svetu, Dropkick Murphys, objavio je novi, deveti po redu studijski album pod nazivom “11 Short Stories Of Pain & Glory“, koji je dostupan i u Srbiji preko Deezera i Google Play Musica, a uskoro će se u prodaji naći i CD i LP.

Iako potiču iz Bostona Dropkick Murphys su novi album snimili u Teksasu. “Cela priča o novom albumu u stvari počinje našom odlukom da album snimimo u Teksasu. Jer do sada nikada album nismo snimili van Bostona. Svi ovde žive i život je još luđi sa porodicama i decom pa je sa druge strane i bilo teško da to ovde ostvarimo. Zato smo odlučili da bukvalno odemo u nedođiju i zaključamo se u studio” navodi basista i osnivač benda Ken Casey.

Album je inspirisan fondacijom The Claddagh Fund koju je bend osnovao, a koja pomaže deci, veteranima i lečenju bolesti zavisnosti. Mnoge od pesama sa albuma u stvari i reflektuju iskustvo članova benda kao i njihov bes, tugu i nevericu o krizi korišćenja narkotika koja vlada u Americi.
Pesma “Rebels With A Cause” govori o deci koje je sistem izneverio i ostavio ih bez nade u bolji život, “Paying My Way” govori o bolesti zavisnosti, dok pesma “4-15-13” odaje počast žrtvama bombaša Bostonskog maratona.

Ted Hutt, koji je već radio sa bendom, ali i bendovima Gaslight Anthem i Old Crow Medicine Show, producirao je novi album.

U sklopu evropske turneje kojom obeležavaju dve decenije postojanja majstori iz Bostona posetiće ZagrebBeograd. Koncert će u Zagrebu biti održan u utorak, 7. februara, u Tvornici kulture, a u Beogradu u sredu, 8. februara, u Domu omladine Beograda. Karte za beogradski koncert već su rasprodane.

U nastavku možete poslušati album:

Ostavite komentar: