Dropkick Murphys objavili novi album

Jedan od najvećih aktuelnih punk bendova na svetu, Dropkick Murphys, objavio je novi, deveti po redu studijski album pod nazivom “11 Short Stories Of Pain & Glory“, koji je dostupan i u Srbiji preko Deezera i Google Play Musica, a uskoro će se u prodaji naći i CD i LP.

Iako potiču iz Bostona Dropkick Murphys su novi album snimili u Teksasu. “Cela priča o novom albumu u stvari počinje našom odlukom da album snimimo u Teksasu. Jer do sada nikada album nismo snimili van Bostona. Svi ovde žive i život je još luđi sa porodicama i decom pa je sa druge strane i bilo teško da to ovde ostvarimo. Zato smo odlučili da bukvalno odemo u nedođiju i zaključamo se u studio” navodi basista i osnivač benda Ken Casey.

Album je inspirisan fondacijom The Claddagh Fund koju je bend osnovao, a koja pomaže deci, veteranima i lečenju bolesti zavisnosti. Mnoge od pesama sa albuma u stvari i reflektuju iskustvo članova benda kao i njihov bes, tugu i nevericu o krizi korišćenja narkotika koja vlada u Americi.
Pesma “Rebels With A Cause” govori o deci koje je sistem izneverio i ostavio ih bez nade u bolji život, “Paying My Way” govori o bolesti zavisnosti, dok pesma “4-15-13” odaje počast žrtvama bombaša Bostonskog maratona.

Ted Hutt, koji je već radio sa bendom, ali i bendovima Gaslight Anthem i Old Crow Medicine Show, producirao je novi album.

U sklopu evropske turneje kojom obeležavaju dve decenije postojanja majstori iz Bostona posetiće ZagrebBeograd. Koncert će u Zagrebu biti održan u utorak, 7. februara, u Tvornici kulture, a u Beogradu u sredu, 8. februara, u Domu omladine Beograda. Karte za beogradski koncert već su rasprodane.

U nastavku možete poslušati album:

Ostavite komentar: