Debitantski album Mikija Solusa ugledao svjetlo dana

miki-solus-exit1Osebujan zagrebački kantautor Miki Solus konačno je izdao svoj debitantski album “Muzika za djecu i penzionere”.

muzika-za-djecu-i-penzionereNakon četiri godine izdavanja EP-a, napokon je svoj prvi pravi album izdao pod kućom Yammat FM te ga promovirao 28. ožujka u Velikom pogonu Tvornice.

U novi album Miki je ukalupio pjesme koje je objavio kao singlove te je uzeo pjesme s EP-a “Bolesni tekstovi sa super mjuzom”, naziv koji idealno opisuje njegovo stvaralaštvo. Tako se na albumu našlo deset pjesama, među kojima su najpoznatije “Hipster”, “Pun kufer” i “Suncobran”. Osim tih, tu su i “Robi Prosinečki”, “Wu Tang”, “Smrt je romantična”, “Bijela čokolada”, “Bojim se muzičkih kritičara”, “Novi Sad” i “Mrtav je Johhny”.

Iako je album zbog svoje vedrine i veselih melodija idealan i za djecu i za penzionere, Miki Solus se u svojim pjesmama osvrče na razne probleme, poput konzumerizma, studentskih briga, precjenjivanja nekih estradnih imena i tako dalje. U maniri dadaizma, u tekst prelijeva svoje struje misli, koje na koncu zvuče zarazno i neodoljivo. Tako u njegovim tekstovima možete naletjeti na sve, od Arjena Robbena, Jamiea Foxa, Teletubbiesa, pa do Emme Bovary, Snoop Doga i Franza Kafke.

Stihovi Wu Tanga: “Ja nisam reper, ali nisam ni pička, imam bolji flow od Vitalija Klička, imam bolji flow od 50 centa, repam jer za pjevanje nemam talenta” na šaljiv način opisuju njegov način pjevanja. Nije pravi reper, ali na takav način pjeva, uz pratnju cajona koji svira Andrej Tačigin te basa, na kojem je Frane Visković.

Ukoliko želite sami poslušati cijeli album, možete ga skinuti na njegovoj Bandcamp stranici, na ovom linku ili preslušati u nastavku:

 

Ostavite komentar: