brkovi

David Gilmour potvrdio kraj Pink Floyda

David Gilmour

Gitarista Dejvid Gilmour je rekao da bi bilo lažno ponovo nastupati sa preostala dva člana benda, Rogerom Watersom i Nickom Masonom, i kako je legendarni rok sastav Pink Floyd proživeo svoje.

Nakon 48 godina u Pink Floydu gitarista je objasnio kako su godine u kojima je smatrano da je bend na vrhuncu 95 procenata bile muzički ispunjene, vesele i pune zabave i smeha i kako sigurno ne želi da dozvoli da ostalih 5 posto promene njegov pogled na duge i fantastične zajedničke dane.

David Gilmour se bendu pridružio dve godine nakon osnivanja od strane tadašnjih studenata, Syda Baretta, Nicka Masona, Rogera Watersa i Richarda Wrighta. Barett je grupu napustio 1968. godine. 2006. je preminuo, a dve godine nakon njega i Wright.

“Raditi to bez Rika bilo bi jednostavno pogrešno. Apsolutno ne želim da se vratim. Slobodan sam da radim tačno ono što želim i kako želim”, rekao je Gilmour za Classic Rock Magazine i dodao: “Jasno, prihvatam da postoje ljudi koji žele da dođu, vide i čuju legendu poput Pink Floyda, ali bojim se da ja za to nisam odgovoran.”

Iako od 2006. nije bio na turneji poznati gitarista se nedavno, u decembru prošle godine, pridružio Bombay Bicycle Clubu na njihovom nastupu u Londonu. Sa indi rokerima odsvirao je njihovu “Rins me down”, kao i Pink Floydov hit “Wish you were here”. Gilmour će nastupiti 12. septembra u pulskoj Areni, a zatim u Italiji, Francuskoj, Nemačkoj i Velikoj britaniji do početka oktobra.

Bend je poslednji album objavio prošle godine pod imenom “The Endless River“.

Ostavite komentar: