brkovi

David Byrne novim singlom i zvanično najavio povratnički album

David Byrne

Nekadašnji član benda Talking Heads i jedan od najznačajnijih savremenih umetnika, David Byrne, objavio je singl “Everybody’s Coming To My House” koji će se naći na njegovom novom studijskom albumu.

Nova ploča “American Utopia” biće objavljena 9. marta za Todomundo/Nonesuch Records etikete. U pitanju je njegov prvi solo album nakon ostvarenja “Grown Backwards” iz 2004. godine. U međuvremenu, objavio je tri zajednička izdanja sa Brianom Enom (“Everything That Happens Will Happen Today”, 2008.), Normanom Cookom (“Here Lies Love”, 2010.) i St. Vincent (“Love This Giant”, 2012.).

Album je snimljen u nekoliko studija u Njujorku, kao i u Londonu, a doprinose su dali Brian Eno, producent Rodaidh McDonald, Oneohtrix Point Never, Jam City, Doveman, Jack Peñate i drugi. Najavni singl “Everybody’s Coming To My House” Byrne je napisao zajedno sa Enom, a pomogli su i TTY, Happa Isaiah Barr i Sampha.

Sam Byrne je rekao da će predstojeća svetska turneja na kojoj će promovisati buduću ploču biti najambiciozniji poduhvat koji će uraditi nakon dugo vremena. U okviru te turneje, posetiće i Zagreb, pa će njegovi obožavaoci iz regiona moći da ga čuju na INmusicu ovog leta.

Kompletan spisak pesama na novom albumu izgleda ovako:

  1. I Dance Like This
  2. Gasoline And Dirty Sheets
  3. Every Day Is A Miracle
  4. Dog’s Mind
  5. This Is That
  6. It’s Not Dark Up Here
  7. Bullet
  8. Doing The Right Thing
  9. Everybody’s Coming To My House
  10. Here

Ostavite komentar: