David Bowiev Ziggy Stardust objašnjen kroz animirani video

david_bowie

Dejvid Bouvi je 1988. godine dao intervju u kome objašnjava svoju personu Zigija Stardasta. Sada je audio zapis ustupljen PBS-u za projekat Blank on Blank koji ga je dočarao animiranim videom.

Bowie kao Ziggy Stardust

Bowie kao Ziggy Stardust

“Sada shvatam da sam od ’72. do negde ’76. bio ultimativna rok zvezda. Nisam mogao biti veća rok zvezda”, rekao je Bouvi u intervjuu sa Džoom Smitom. “Zigi je bio…Mislim, bio je polovinom naučno fantastični rok a drugom polovinom japansko pozorište. Odeća je u to vreme bila jednostavno nečuvena. Niko nije dotle video ništa takvo”, objasnio je dalje Zgija Stardasta.

U originalnom intervjuu Bouvi objašnjava sve svoje alter-egoe kao i saradnju sa mnogim poznatim muzičarima i može se poslušati OVDE u celosti.

Serijal Blank To Blank u vidu Jutjub klipova nastoji da predstavi izgubljene uvide nekih od najvećih muzičkih ličnosti. Do sada su predstavljeni Gin Vajlder (tema: Istina), Džon Lenon (Ljubav), Džoni Keš (Gospel), Tupak (Život i smrt), Kurt Kobejn (Identitet), Dženis Džoplin (Odbijanje), Beri Vajt (Vođenje ljubavi), Moris Sendak (Biti kralj), Kerol Barnet (Pronalaženju doma), Grejs Keli (Džon F. Kenedi), Bisti Boys (Biti glup), Džim Morison (Zašto je gojaznost lepa)…

Ostavite komentar: