David Bowie objavio spot za “Lazarus”

david bowie_blackstarVideo za “Lazarus” nastavlja u istom maniru kao i prethodni Bouvijev singl “★” (Blackstar) sa istoimenog albuma koji će zvanično biti objavljen sutra.

“Lazarus” je psihodelični video koji je još jednom režirao Johan Renk i ponovo vidimo Buvija sa povezom preko očiju i dugmadima umesto očiju. Bouvi leži u krevetu kako se čini u nekom bolničkom krilu.

Renk o spotu kaže: “Jedan može samo da sanja o kolaboraciji sa umom poput takvog; kamoli dva puta. Intuitivan, razigran, misteriozan i dubok… Nemam želju da više radim spotove znajući da proces nikada više ne može biti izuzetan i ispunjujuć kao što je ovaj bio. Praktično sam dotakao sunce.”

Album je 28. po redu u bogatoj i raznovrsnoj karijeri ovog istinskog umetnika, u redovnu prodaju biće pušten na Bouvijev rođendan 8. januara 2016. godine putem etikete Iso/Columbia Records, u digitalnom, CD i vinil formatu. Ploča dolazi u prelepo dizajniranom pakovanju, koji će oduševiti fanove.

Na dve od osam pesama na albumu svira Džejms Marfi iz LCD Soundsystema. On je trebalo da sa Viskontijem radi i na produkciji celog albuma, ali zbog drugih obaveza nije mogao da učestvuje potpuno. Pored njega na albumu svira i džez kvartet predvođen Donijem Mekaslinom koje je Bouvi pozvao u studio nakon što im je propratio nastup u jednom džez klubu. Saradnja između njih ostvarena je već na pesmi “Sue (Or in a Season of Crime)” objavljenoj prošle godine.

Ostavite komentar: