David Bowie objavio novu pesmu “‘Tis a Pity She Was a Whore”

Omot deluks izdanja

Omot deluks izdanja

Još nedelju dana je ostalo do izlaska Bouvijeve nove kompilacije “Nothing Has Changed”. Nakon objavljivanja pesme “Sue (Or In A Season Of Crime)“ na BBC radiju emitovana je i numera “‘Tis A Pity She’s A Whore“.

“Pesma ukazuje na šokantnu surovost Prvog svetskog rata”, navodi se na Bouvijevoj Fejsbuk stranici, dok muzičar nudi opis: “da su Vorticisti pisali rok muziku, zvučala bi ovako otprilike”. Naslov pesme pozajmljen je iz Džon Fordove predstave iz 1600ih godina.

Ovo su jedine dve nove kompozicije na kompilaciji, a pored njih na izdanju se nalaze i nikad objavljene “Let Me Sleep Beside You” sa sesija albuma “Toy”, zatim “Your Turn To Drive” i nova verzija pesme “Shadow Man” originalno nastale 1971. godine.

Izdanje će imati tri alternativna omota, a na svakom od njih Bouvi će se gledati u ogledalu, ali će u svakoj varijanti biti iz različitog stavralačkog uzrasta. Tema podseća na “Sliku Dorijana Greja“, pisca Oskara Vajlda, a njen autor je Džonatan Barnbruk. Fotografiju iz novog doba uslikao je 2013. godine Džimi King i ona će krasiti omot za deluks i digitalno izdanje. Standardna edicija je delo Stiva Šapira iz 1975. godine i napokon, naslovnicu vinilnog formata 1972. godine fotografisao je poznati fotograf Mik Rok.

Ostavite komentar: