brkovi

Das Ist Walter objavili prvi singl s drugog albuma


Sarajevski band Das Ist Walter objavio je pjesmu “Kao da sam” koja najavljuje njihov drugi album.

Das Ist Walter je sarajevski bend koji je osnovan 2013. godine. U decembru iste godine objavljuju singl “Kao svi”, dok u aprilu 2014. godine band održava prvu svirku u sarajevskom klubu AG. U toku 2014. godine bend objavljuje još par singlova, a to su “Ovdje nema zakona”, “Balkan” i “Druže Tito” pa održava još par klupskih svirki. Nakon toga bend pravi kraću pauzu zbog obaveza članova benda.

Sredinom 2015. godine band nastavlja sa radom i počinje snimanje prvog albuma, a u septembru nastupa na Antifa festivalu u Mostaru gdje predstavlja pjesme koje će se naći na pomenutom albumu.

U aprilu 2016. objavljuju svoj prvi album “Ili si neko ili si lud”. Na materijalu se nalazi deset pjesama, a prate ga spotovi za numere “Ovo je mrak” i “Ne želim stati”. Njihove pjesme su na bosanskom jeziku i prožete su raznom tematikom, a iza sebe imaju nastupe u Sarajevu, Mostaru, Zenici itd.

Početkom 2017. počinju sa snimanjem drugog albuma. Kao i na prvom album, i na ovom će se naći pjesme sa raznom tematikom.

Članovi benda su Adel Džananović (vokal/gitata), Nedim Baltić – bubnjevi, Armin Subašić (bas gitara/back vokal).

Ostavite komentar: