Da li je ovo kraj kultnih Partibrejkersa?

“Kako da kažem, svašta je bilo između nas i to je dobro da čovek skapira da se nikad ne veže za jednu stvar. ‘Brejkersi’ su velika stvar mog života, zaista. Ali ako se samo za to vežeš, onda si opet promašio”

Ove reči Nebojše Antonijevića Antona, gitariste benda Partibrejkers, rastužile si mnogobrojne fanove. Da li one znače kraj postojanja ovog kultnog rokenrol benda?

Posle 35 godina uspešne karijere u njemu, pevač Zoran Kostić Cane već uveliko radi sa bendom Škrtice, a Anton, druga osovina grupe, nedavno je oformio svoj bend sa dva preostala člana benda.

“Cane i ja smo radili zajedno i apsolutno je bilo nebitno ko je šta napisao. Pa zato smo bend! Čim krene deljenje na titule, čim krene ego da se naduvava… To je bolest ovog sveta u ovom trenutku”, izjavio je takođe Anton, i dodao:

“Sada su sve pesme moje, ali moram da imam ekipu koja je deo mene. Onda su bend i publika jedno”, rekao je Anton dodavši da je u tome tajna muzike. “Sam čovek nije ništa. Možda baš zato do sada to nisam nikad radio. Uvek sam bio u fazonu da Cane i ja to radimo. Moguće je da je trebalo da sazri vreme i za ovo, a sada mi se pokazuje da jeste.”

Sa Canetom se, kako je rekao, međusobno podržava, a imao je prilike i da čuje Canetove Škrtice.

“Putovali smo jednom negde i onda je Cane hteo da se pohvali, doneo je i pustio pesme sa probe. Meni je to bilo super”, ispričao je.

Na pitanje kako će se zvati nova grupa i album na kojem trenutno radi, Anton je rekao da će ime benda ići uz njegovo ime, jer je to njegov prvi album.

“Biće nešto. Stalno se zezamo, zovem ih Teški hipici, svi smo se zabradili i svi smo fantastično raspoloženi”, dodao je.

Na albumu će biti devet pesama koje će otpevati upravo Anton, iako je u Brejkersima uglavnom bio prateći vokal.

“Sada sam postao pevač, naučio sam da slušam svoj glas i to mi je otkrovenje. Čak je počelo da mi se sviđa kako pevam u nekim pesmama”, rekao je.

Kad imaš to uzbuđenje koje te pokreće i koje te sustiže sve vreme, istakao je, ono ti daje povod da kreneš i vodi te.

“Muze su na delu sve vreme, samo da ti je radar dovoljno otvoren. Početak je davno bio, ovo je samo nastavak”, zaključio je Anton.

Izvor: Blic, kulturni dodatak “Pop&Kultura”

Jedan komentar o “Da li je ovo kraj kultnih Partibrejkersa?

Ostavite komentar: