Crowbar nastupaju u Sarajevu uz Tanker i Instead Of A Kill

kirk_windsteinLegendarni američki sludge metal bend Crowbar nastupiće 18. juna u amfiteatru sarajevskog Doma mladih, a kao specijalni gosti pridružiće im se Tanker iz Banjaluke i beogradski Instead Of A Kill.

Crowbar je osnovan 1988. godine, iza sebe imaju deset studijskih izdanja, a posljednji album “Sever The Wicked Hand” je objavljen 2011. Od decembra prošle godine rade na novom albumu “Symmetry In Black”, koji će biti objavljen krajem maja.

Sludge/southern metalci Tanker iza sebe imaju debi izdanje “Sorrow Drives The Will” takođe pripremaju novi album, koji će nositi naziv “Shores Of The Weeping Willow”, a na koncertu će svirati pjesme sa ovog nadolazećeg izdanja.

Deathcore bend Instead Of A Kill iza sebe imaju demo “The Creator Of Lies”, a prošle godine su snimili prvenac “Divination”.

Cijena prvih 50 ulaznice iznosi 25 KM, a mogu se rezervisati preko Comrade Bookinga, koji je organizator ovog metal spektakla.

Ostale ulaznice, po cijeni od 30 KM naći će se u pretprodaji sredinom maja, dok će se na dan koncerta plaćati 40 KM na ulazu u Dom mladih.

Ostavite komentar: