brkovi

Crnogorski Irci – Willie & The Groundskeepers objavili prvi spot

willie-and-the-groundskeepersCrnogorski muzički portal mulj.net i nova audio platforma Bučan pas predstavljaju prvi spot i singl nikšićkog seltik-rok sastava Willie & the Groundskeepers.

Willie and the Groundskeepers AKA “Irci” je prvi Irish pub bend u Crnoj Gori. Osnovani su u Nikšiću 2014. godine. WATG čine Bula- gitara; Đola- bubanj, vokal; Che- bass; Ludža- vokal; Gobbo- vokal; Fika- vokal; Dugi – gitara. Ime su dobili po liku iz kultne serij „The Simpsons“. „Domar Vili je lik koji je izuzetno agresivan i ponosan na svoju domovinu Škotsku, i naravno veliki je alkoholičar. On nas je od malih nogu zasmijavao i ujedno je ostavio neobrisiv trag. Jednostavno se sve poklopilo u tom simpatičnom karakteru“, kažu iz benda.

Bend iza sebe ima niz klupskih nastupa, a pjesma „Come Ye Black and Tans“ je njihov prvi audio i video zapis. „Come Out Ye Black and Tans” je pobunjenička pjesma koja govori o vjekovnom otporu irskog naroda britanskim vlastima. Riječ je o tekstu koji je pjesnik i romanopisac Dominic Behan posvetio svom ocu Stephenu.

Irish Descedants, The Wolfe Tones, Irish Stew su samo neki od bendova kojima je ova pjesma bila interesantna kao obrada. Pjesma je odavno prepoznata kao jedna od onih koje se pjevaju na Seltikovim tribinama, a u obradi The Davittsa nalazi se na kompilaciji navijačkih pjesama ovog kluba.

Ostavite komentar: