Čovjek je čovjeku vuk u novom singlu i spotu benda Mel Camino

Mel Camino Homo homini lupusVelikogorički rock bend Mel Camino najavljuje treći album „Avion bez uzletne piste“ singlom „Homo Homini Lupus“.

Iz Mel Camina o pjesmi kažu: „Nije neko revolucionarno otkriće ustvrditi da su vremena sve crnja. Svi mi skupa živimo u suptilno prikrivenom ropstvu – iza nevidljivih rešetaka. Ljudi su u stanju neprestanog straha i grča, a u ono malo slobodnog vremena bombardirani su novim porcijama kontaminiranih sadržaja koji im truju zadnji zdravi tračak svijesti. U takvim okolnostima nije čudo što su i međuljudski odnosi sve hladniji, distanciraniji i otrovniji. Pjesma „Homo Homini Lupus“ govori baš o tome, a njena prozračna i lepršava melodijska linija kao da zapitkuje “Mora li tome baš biti tako?“. Još su i stari Grci znali da se katarza, tj. pročišćenje, postiže suočavanjem s dramom svakodnevice. Bilo bi pretenciozno tvrditi da će vam ova pjesma u tome pomoći, ili ne bi? Preporučamo Vam da svakako provjerite.“

„Homo Homini Lupus“ možete skinuti ovdje (u .wav formatu) i ovdje (u .mp3 formatu).

Pjesmu je snimio, miksao i masterirao Ivan Veljača, a glazbu i tekst potpisuje Zlatko Majsec, kantautor i frontmen Mel Camina. Spot je režirao Tvrtko aka Vidokk, a možete ga pogledati u nastavku.

Ostavite komentar: