Comeback Kid i Bane, očekuje nas hardcore žurka godine

Legendarni sastavi Comeback Kid i Bane nastupiće u beogradskom Domu omladine u subotu 9. maja 2015. i biće to zasigurno najveće hardkor dešavanje u Beogradu naredne godine. Pre nekoliko godina bilo je skoro nezamislivo videti ovakve bendove u našem glavnom gradu, a pogotovo iste večeri na istoj bini.

Comeback Kid je od side project benda sadašnjeg pevača (nekadašnjeg gitariste) Endrjua i gitariste Džeremija, postao hardkor pank bend koji je turovao svetske scene uzduž i popreko, bend koji se jedva čeka. Jedna od njihovih svakako najznačajnijih turneja bila je “Through The Noise Tour” (prema DVD izdanju “Through The Noise” o 6 godina CBK-a), gde su destinacije i avanture delili ništa manje nego sa Bane, Misery Signals, Shai Hulud, Grave Maker i Outbreak. Pored ove, mora se pomenuti i prvo pojavljivanje na “Never Say Die” baš sa PWD i američka turneja sa Rise Against.

Kao i većina bendova imali su nekoliko promena u bendu, čak i onu bez konkretnog odlaska, kada je Endrju sa gitare prešao na vokal. Ipak, neometeni time, oni su gurali svoju priču i “nagurali” 7 vrhunskih hardkor pank izdanja, u svakom bolji nego u prethodnom. Zanimljivo je da je baš tokom gore pomenute “Through The Noise” turneje Endrju doživeo saobraćajku u kombiju Grave Maker-a, ali eto i to mu je pomoglo kao inspiracija za dalje stvaranje u ovom bendu, nakon čega je izašao “Symptoms + Cures”.

Bane je “poslastica” za sve ljubitelje ove vrste muzike. Iako straight edge, Bane i njegov frontmen Aron, nikad nisu bili nametljivi i opterećivali njihov auditorijum i prijatelje da moraju da dele mišljenje o toj ideji (štaviše, dva člana ni nisu SxE). Svakako, kroz dugogodišnju i uspešnu karijeru ovog benda SxE jeste ostao simbol koji provejava u njihovoj muzici i na njihovim dlanovima, ali ne i glavni motiv. Kritički stav, tona tolerancije i pozitivne energije ipak su boje kojima bismo najbolje “obojili” ovaj bend. Sirovi i emocijama nabijeni hardkor bi mu došao kao “glazura”.

Turovali su sa najvećima, ne primetivši da su i sami zaslužili takvo zvanje. Ipak, ono što im jeste zajedničko sa pomenutim prethodno opisanim Kanađanima jeste da su i Bane počeli kao side project i to benda Converge. Od 1994. do 2001. gitarista Bane je svoju kreaciju ostavljao u Convergeu. Sa Bane je ipak ostao duže i tom prilikom ovaj bend je hardkor sceni poklonio 4 albuma, isto toliko EP-a i par 7”. Bane je najnoviji album “Don’t Wait Up“ najavio i kao poslednji ikada. Ovo im je verovatno oproštajna turneja, i još jedan ralog zašto se koncert ne treba propustiti.

Kao podrška legendarnim bendovima nastupiće i mladi kanadski bend My Iron Lung i nemački World Eater.

Karte se mogu kupiti u Boardshop prodavnicama po ceni od 1500 dinara, a vrata koncerta otvaraju se u 19 časova.

Ostavite komentar: