City of the Sun u petak u Zagrebu

City of the Sun je akustični post-rock trio iz New Yorka koji dolazi u Tvornicu kulture u petak, 25. kolovoza.

Njihov zvuk je mješavina nekoliko žanrova kao što su post-rok, gipsy jazz, flamego i indie rock. Započevši svoje putovanje iz raznih dijelova svijeta i nastupajući po metro stanicama i ulicama New Yorka, City of the Sun vuku svoje korijene iz različitih glazbenih smjerova. Preslušajte njihov debitantski album „To the Sun and All the Cities In Between“ i doživite glazbu koja će vas ostaviti u transu. Kombinacija modernog post-rock ambijenta i frenetičnog flamengo gitarskog stila dokazuje da vam nije potreban vokal da bi bili očarani.

City of the Sun su John Pita, Avi Snow i Zach Para. Sa dvije akustične gitare, kutijom, zvonom i zvečkama, oni stvaraju zvuk koji je daleko veći i širi nego što to djeluje pogledom na popis instrumenata koje koriste. Njihovo stvaralaštvo nazvano “rekonstrukcija akustične glazbe” Instrumentalna je i svjetska, šireći se od post-rock dinamike do ciganskih jazz sinkopa. City of the Sun definiraju pojam eksperimentalne glazbe.

Od okupljanja u New Yorku početkom 2011. godine, ovaj trio nastupao je u svim dijelovima ove fascinantne metropole, od ulica i potkrovlja do rasprodanih poznatih koncertnih prostora kao što su Rockwood Music Hall, Brooklyn Bowl, Mercury Lounge, and The Gramercy Theatre. Dijelili su pozornicu sa raznim umjetnicina kao što su član Rock & Roll Hall of Fame Marky Ramone, Matisyahu, Gregg Allman i Greensky Bluegrass.

Održali su i ekskluzivne nastupe na TEDx showcase’s i TED Talks. Debitantski album „To the Sun and All the Cities In Between“ snimljen je sa samo jednim mikrofonom, kao dio Chesky Binaural + Series. Slušajući ovaj album bilo na slušalicama ili na kvalitetnom hi-fi sustavu, bend se pojavljuje točno pred vama sa svojim prostranim, bujnim i višedimenzionalnom snimkom. Dragulj za prave audiofile, ovaj album je jedan od najprirodnijih i najčistijih ikada snimljenih.

Bend u subotu nastupa u Novom Sadu, a u nedjelju u Beogradu.

Ulaznice za zagrebački koncert mogu se kupiti po cijeni od 30kn, a na dan koncerta po cijeni od 50kn.

Ostavite komentar: