Četvrti Off program donosi rock sučeljavanje i promociju filma “Lo Sound Desert”


Offcycles kolektiv u suradnji s AKC Attackom te Distune Promotionom 19. siječnja nudi promociju čuvena filma te lajv glazbene improvizacije mnogih glazbenika koji svetkuju i štuju rif već dulje vremena.

Nakon jesenske promocije u Rijeci koju su omogućili agilni Distuneovci, dokumentarac Lo Sound Desert se po prvi puta prikazuje u Zagrebu, mimo pompoznih kino dvorana u DIY prostoru koji će se ovim putem pretvoriti u kino dvoranu ispunjenu ugodnim kaučima i stolicama, uz kokice i dim kako i priliči jednom stoner filmu.

Riječ je o DIY radu njemačkog redatelja Joerga Steinecka koji je svoj put započeo davne 2005. godine. Svoju finalnu verziju film je doživio 2015. i od tada putuje raznim festivalima i oduševljava prikazima raznih rodonačelnika žanra. Vidjeti ćemo tako početke bendova poput Kyussa, Fatso Jetsona, Hornssa i načina organizacije DIY svirki u pustinji koje su kasnije dale i ime žanru.

Potom ćemo na isti stage staviti instrumente i složiti prvi pravi sound clash sporih rifova. Članovi zagrebačkih bendova poput Disbaja, Left to Starve, Mališa Bahat, Stonebride, BAMWISE će svirati čiste improvizacije. Nema definiranih rifova i priprema. Ovo je suštinsko rock sučeljavanje iz kojega se stvaraju nove tripoidne kulise.

Ulaznice po cijeni od 10 kn će se moći kupiti na ulazu AKC Attacka.

Ostavite komentar: