“Čekajući Nišville” ovog vikenda u Nišu

Simone Zanchini – Ratko Zjaca ZZ quartet

Multimedijalni program “Čekajući Nišville” održaće se u petak, 02. juna u Oficirskom domu i u subotu, 03. juna na amfiteatru na nišavskom keju (River stage).

U petak, 2. juna, u Oficirskom domu u 20 časova, biće otvorena izložba radova sa međunarodne umetničke kolonije „Art to go jazzy“ održane na „Nišvilu 2016“, kao i izložba strip-tabli iz portfolia autora-učesnika „Striporame“. Za muzičku podlogu izložbe zadužena je mlada niška grupa Jayus jazz. Izabrani radovi 24 mlada umetnika podsetiće nas na prošlogodišnju „kolonizaciju Tvrđave“ i ujedno najaviti mnogobrojne multimedijalne sadržaje i novine predstojećeg Nišvila.

Izložba je prodajno-donatorskog karaktera a posetioci kupovinom izloženih radova učestvuju u obezbeđivanju sredstava za narednu koloniju i jednim delom postaju i donatori u akciji za obnovu izgorelih ateljea.

U subotu, 3. juna, na amfiteatru na keju, muzički hepening počinje u 20 časova i otvoriće ga poznati niški džez sastav Moba Miše Pavlovića. Posetioci će doživeti „nišvilsku atmosferu“ i uz nastup internacionalnog ZZ Quarteta koji čine vrhunski džez muzičari: Ratko Zjača – gitara (Holandija), Simone Zanchini – harmonika (Italija), Martin Djakonovski – kontrabas (Makedonija) i Klemens Marktl – bubnjevi (Austrija). Nakon njih nastupiće najaktivniji niški ritam i bluz sastav Benny Brickmann Band. Program će zatvoriti DJ Loptica, kao promoter nišvilovog „Midnight Jazzdance stage“-a.

Nišvil će promocije sličnog sadržaja održati i 15. jula u Sofiji i 4. avgusta u Beogradu.

Ostavite komentar: