brkovi

Čak 457 bendova se prijavilo na konkurs banjalučkog Demofesta

demofest1

Konkurs za sedmi Jelen Demofest zvanično je završen. Ove godine u trku za najprestižnije festivalske nagrade uključilo se 457 bendova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Crne Gore. Stigla je čak i jedna prijava iz Mađarske.

Najviše prijava stiglo je iz Srbije, Hrvatske i BiH, što dokazuje da ove zemlje imaju najrazvijeniju demo scenu. Iz Slovenije je stiglo 14 prijava, Crne Gore 7, a iz Makedonije 4.

“Izuzetno samo zadovoljni činjenicom da broj prijava iz godine u godinu raste, jer je to dokaz da interesovanje za festival ne prestaje. Nedavno smo uz jedno prijavu dobili mail u kojem su članovi benda istakli da je svakom demo bendu u regionu najvažnija stvar «upasti» na Demofest. Zato mi postojimo,” istakla je Brana Janković, direktor festivala.

Šestočlani žiri će do 15. juna preslušavati 914 pristiglih numera i ocjenjivati ih, a nakon toga će, na osnovu pristiglih glasova, odrediti kojih 30 bendova će nastupiti na Jelen Demofestu od 17. do 19. jula na još uvijek nepoznatoj lokaciji u Banjaluci. Rezultati konkursa i imena članova žirija će biti objavljeni 15. juna na zvaničnoj stranici festivala www.demofest.org.

Ostavite komentar: