Buzzcocks i Jessy Lanza na 4. SuperUho festivalu


Devet dana uoči promjene cijena festivalskih i kamp ulaznica za 4. SuperUho, ovaj ljetni festival na Jadranu objavljuje dva nova imena: Buzzcocks i Jessy Lanza.

Kad su se u siječnju 1977. mladi manchesterski punkeri pojavili u lokalnom Virgin dućanu s kutijom EP-a na čijem je omotu iznad njihove fotografije pisalo Buzzcocks, a ispod nje “Spiral Scratch”, nitko nije mogao znati da je ova četvorka tim potezom pokrenula pravu malu revoluciju unutar glazbene industrije. Ispostavilo se da su odlukom da sami snime, izdaju i distribuiraju svoju glazbu postali jednim od prvih indie bendova na svijetu, te tako utrli put nastanku potpuno nezavisne glazbene scene koja je početkom osamdesetih počela bujati s druge strane Atlantika.

Jessy Lanza je producentica i pjevačica iz kanadskog Hamiltona, koja je pažnju svjetske javnosti na sebe skrenula 2013. albumom prvijencem “Pull My Hair Back” objavljenim za cijenjeni britanski Hyperdub Records. Navedeni je album napisala i snimila sa svojim partnerom Jeremyjem Grenspanom iz Junior Boysa. Njen intrigantan i originalan spoj synthpopa i R&B-a ni na drugom, prošle godine objavljenom, albumu “Oh No” gotovo nikoga nije ostavio ravnodušnim, pa se tako Jessy ponovo našla među 10 finalista za prestižnu kanadsku glazbenu nagradu Polaris, dok je singl “It Means I Love You” u više svjetskih glazbenih magazina proglašen pjesmom godine.

Podsjećamo da će se četvrto izdanje SuperUho Festivala ponovo održati u istom intimnom prostoru nekadašnjeg hotela Marina Lučica na južnom ulazu u prekrasni Primošten, prostoru koji se nalazi na svega par desetaka metara od jedne od najljepših plaža na Jadranu. Kao i posljednjih godina na svim će ključnim lokacijama biti dostupan besplatan wi-fi zahvaljujući Iskonu, koji ostaje vjeran partner i generalni sponzor SuperUha. Središnji dio festivalskog prostora i ove će godine postati Iskonova zona opuštanja, koja će tako u spoju s festivalskom plažom ponovo biti sastavnim dijelom i omiljenim okupljalištem festivalskih gostiju, kako tijekom dana, tako i navečer u pauzama između nastupa izvođača.

U navedenom je prostoru smješten i idiličan kamp u potpunosti natkriven gustom borovom šumom, a u kojem, dok ne svira glazba, zvučnu kulisu uz nezaobilazne cvrčke stvara i ugodan šum mora. Kamp će biti otvoren već 5. kolovoza u 121.00 sati i radit će sve do 10. kolovoza u 12:00 sati, a za dva uvodna dana koji će prethoditi glavnom festivalskom programu pripremaju se dodatni sadržaji o kojima će informacije biti dostupne ubrzo.

Ulaznice po cijeni od 220 kuna mogu se kupiti do 18.3., a do istog će se datuma moći kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 90 kuna. Komplet koji omogućava posjet svim događanjima u sklopu festivala te petodnevno kampiranje na prekrasnoj lokaciji u ovom će paketu, još samo devet dana, koštati 310 kuna. Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:
Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik
Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split
Dallas Music Shop (Splitska 2), Rijeka
Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb
te putem web stranica Rockmarka i Dirty Old Shopa.

Nakon isteka razdoblja prodaje ovog paketa cijene ulaznica će biti 250kn (do 18.6.), 290kn (do 7.8.), 320kn (na ulazu), a cijene kamperskih ulaznica će biti, 120kn (do 18.6.) te 150kn (do 9.8.).

Ostavite komentar: